Близо 40 компании в агросектора ще участват в специализираното изложение „Дунавски овощари 2022” на 26 март (събота) в ОЗК Арена – Русе. Агри.БГ е ексклузивен медиен партньор на събитието.

„Основната ни цел е чрез форума да дадем възможност на производителите на плодове и зеленчуци да намерят нови партньорства и пазари, въпреки предизвикателствата на времето”, посочват организаторите от Съюза на Дунавските овощари.

В секция B2B ще се включат 14 компании на преработватели и търговски вериги за директни срещи със земеделските стопани.

Изложители ще бъдат 24 фирми за препарати за растителна защита; агроконсултации, финансиране; земеделска техника и оборудване, съоръжения, капково напояване и хладилна техника. На външната изложбена площ ще бъдат показани овощарски трактори, дискови брани, пръскачки, шредери. 

Какви са възможностите за намиране на местни и международни пазари за малки и средни предприятия, ще представят от Русенския Бизнес Център за подпомагане на МСП. Експертите от Областния информационен център – Русе ще бъдат на разположение на посетителите, за да представят актуалните и предстоящите възможности за финансиране по мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през 2022 г. 

В рамките на изложението ще се проведе семинарна част с научни, практически и фирмени презентации, свързани с овощарството. От НССЗ ще говорят на тема: „Подкрепа на малките земеделски стопани, в това число по мярка 2, консултантски услуги, услуги по управление на стопанството, услуги по заместване в стопанството“. Доцент д-р Сава Табаков от Аграрен университет – Пловдив ще направи презентация на тема: „Изборът на подложки за овощните видове е в основата на успеха“.

Входът е свободен и няма да се изисква зелен сертификат! Вижте пълната програма ТУК.

Фирмени презентации за последните иновации в растителната защита и хранене на растенията ще изнесат компаниите Панамин КО ДЗЗД, ЮПЛ България ЕООД и СЕМБОДИА ООД.

За първи път по време на изложението „Дунавски овощари“ ще се проведе и фермерски базар. В него участие ще вземат производители на арония, сокове, мед и пчелни продукти, орехови масла и тахан, традиционен хляб с квас, производители на цветя и др. 

Изложение „Дунавски овощари” 2022 се организира от Съюза на Дунавските овощари с подкрепата на Министерството на земеделието (МЗм) и ДФ „Земеделие” (ДФЗ).