Георги Желев е назначен за зам.-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” – Агенция САПАРД, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Решението е взето след като на 24 февруари 2009 г. УС на ДФ „Земеделие” разгледа кандидатурите на седемте кандидати за поста заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” – агенция САПАРД и проведе лични интервюта с тях. Тогава УС на ДФ „Земеделие” прецени, че кандидатурите на Георги Желев и Свилен Колев са най-подходящи и поиска от компетентните органи да се произнесат за липсата на пречки за назначаване.

На 9 март 2009 г. УС на ДФ „Земеделие” избра Георги Желев за заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” – агенция САПАРД на основание на конкурентния избор и получените данни за липса на пречки за назначаване.

Георги Желев има юридическо и икономическо образование, специализирал е в областта на банковото дело и управлението на персонала. В периода 2003-2006 г. е бил изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК, както и председател на управителния съвет на Общозастрахователна компания „Гаранция”, животозастрахователна компания „Гаранция” и пенсионно-осигурителна компания „Родина”. Владее руски и английски език.

„Ангажирам се да осигуря пълна прозрачност в работата на агенция САПАРД и спазване на нормативните изисквания. Има много неотложни задачи за решаване, като сред най-спешните са проектите, по които бенефициентите чакат разплащания”, каза новият заместник-изпълнителен директор на агенция САПАРД Георги Желев.

 

По темата четете още:

Новият шеф на ДФЗ не е назначен официално. САПАРД – все още без ръководител

Избраха банкер за шеф на фонд “Земеделие”