Румяна Ангелова, Ангел Вукодинов и Наталия Тодорова посетиха централата на ASAJA в Южна Испания и затвърдиха партньорските отношения на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) с най-влиятелната испанска неправителствена земеделска организация.

По време на срещите в централата на ASAJA бяха обсъдени структурните характеристики на земеделската организация, спецификите на испанското и българското земеделие, прилагането на Общата селскостопанска политика в Испания и у нас, новостите в новия програмен период, националната подкрепа за испанското земеделие и др. интригуващи теми, съобщиха от НАЗ.

Визитата на делегацията от НАЗ включи също посещение на традиционни и иновативни земеделски стопанства в Андалусия, специализирани в зърнопроизводство, зеленчукопроизводство и животновъдство. Сред фермите се откроиха, заради мащабите и иновативните технологии при отглеждането на различни култури – El Cortijo Efriasa и El Cortijo Carvajal. Представителите на НАЗ посетиха и един от най-силните земеделски кооперативи в Южна Испания – VILLAMARTIN. По време на срещата с председателя на земеделския кооператив – г-н Рамон Ретес, бяха дискутирани функциите и финансирането на местните кооперативи.

Българската делегация беше приета от кмета на Пуерто Реал – г-жа Марибел Пейнадо и от заместник кмета на Тарифа – г-н Карлос Нунез.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!