Разширеният управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите се събира днес, за да вземе решение какви бъдещи действия да предприеме заради неизплатените субсидии за 2012 г.

В края на миналата седмица от Министерство на финансите съобщиха за Фермер.БГ, че пари за субсидии ще има в средата на месец март. „Имахме уверение, че ще получим парите до 31 януари, което е поредното неспазено обещание в последните 3 години и половина, заяви  Председателят на НАЗ Ангел Вукодинов. Брюксел позволи парите да се плащат след 16 октомври 2012 г., а ние ще ги получим най-рано през март, допълни той.

Според председателя на НАЗ сред зърнопроизводителите насторенията са крайни – има хора, които искат още утре да сме на улицата и да протестираме, има и такива, които казват, че трябва да намерим друг начин, обясни Вукодинов. Именно затова днес РУС се събира, за да достигне до решение.

От Министерството на земеделието и храните коментираха, че изплащането ще започне през март, като напомниха, че крайният срок, за изплащане на субсидиите според европейкия регламент, е до 31 юни.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!