Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) връчи за пета година стипендия “Иван Генчев Танев”.

НАЗ отново отпуска стипендия за агроотличници

Изборът тази година падна върху Сияна Петкова. Тя е завършила бакалавърска степен в специалността Аграрно инженерство в Аграрния университет в Пловдив. 
 
“Вярваме в развитието на аграрната наука и се радваме, че всяка година виждаме все по-млади и амбициозни хора, които искат да продължат своя кариерен път в нелеката работа в земеделския ни сектор. Нашата асоциация обхваща най-голям дял обработваема земя у нас.

Ние работим пряко с кадрите, които излизат от българските аграрни университети. И за нас е от изключително значение образованието и бизнесът да подадат ръка на студентите. В същото време знаем, че най-плодородната почва е човешката любознателност и желанието да се научим”, каза по време на онлайн среща с журналисти председателят на НАЗ Костадин Костадинов. 

Най-добрата инвестиция, която можем да направим, това е образованието на нашите деца. А най-устойчивото развитие, ще получим чрез развитието на младите кадри в сектора. Искаме и полагаме усилия да задържим младите хора в земеделието, защото знаем, че бъдещето принадлежи на тях, посочи Костадинов и добави: 
“Радваме се, че за пета година имаше сериозен интерес от страна на студентите в аграрните университети към конкурса за стипендията на НАЗ”. 

От своя страна Сияна Петкова благодари на асоциацията. “За мен е привилегия и изключителна чест да бъда одустоена със стипендията на НАЗ, тъй като това ми дава възможност ад продължа да се развивам и да реализирам своите мечти. За което съм изключително признателна и благодаря. Магистърската програма по растителна защита е доста атрактивна и иновативна, защото дава знания и умения”, каза студентката. 

Наталия Шукадарова, изп. директор на НАЗ поздрави Сияна за заслуженото отличие. “В лицето на НАЗ винаги ще имате верен съюзник що се отнася до стажантски програми, кариерно развитие. Можете да разчитате на нас”. 

Председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите - Радостина Жекова емоционално  пожела на стипендиантката много любов, защото земеделието е свързано с много любов и търпение. “Фактът, че е стигнала до тази награда, означава, че притежава и двете”, каза Жекова.