От Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обявиха, че свикват пресконференция в София на тема : „НАЗ: противопоставяме се на лъжите и липсата на морал!”

 

В средата на седмицата от НАЗ обявиха подкрепата си за протестите на животновъдите и протестите на студентите в София и страната, чрез Декларация до медиите. Тогава от НАЗ се обърнаха към всички политици и управленци с предупреждението: "СПРЕТЕ ДА НИ ЛЪЖЕТЕ! Ще защитаваме земята си, хляба си, правата си и бъдещето на децата си с всички средства!"

 

От НАЗ изразиха своето силно недоволство от това, че подписаните от тях финансови договорености на среща в Министерски съвет на 1-и Октомври, са били "брутално потъпкани" от Комисията по бюджет и финанси, където бяха приети напълно противоречащи на договорените с министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и заместник-министъра на финансите Людмила Петкова условия за прилагането на механизъм за обратно начисляване на ДДС при доставки на зърнени и технически култури.

 

Прес-конференцията е насрочена за понеделник, 4-и Ноември, от 10.00 ч. в пресклуба на БТА на Цариградско шосе в София.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!