В подкрепа на завишения контрол и проверки в сектор земеделие от МЗХГ и ДФЗ се изказва и Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Обвързана подкрепа: Измами или грешки в системата?

В своята позиция след скандала с видеозаписа с министър Танева, членовете на асоциацията пишат следното:

„Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) винаги е защитавала прозрачното управление в ресор „Земеделие“. Нашите членове са подлагани на постоянни проверки от контролните органи. Ние се придържаме към всички законови изисквания и спазваме разпоредбите на регламентите и наредбите в страната.

Призоваваме за спокойствие в сектор „Земеделие“ и продължаване на политиката за надграждане и развитие на най-важния за страната ни ресор, който осигурява храната и ресурсите за нейното производство.

Апелираме да не се използва сектор „Земеделие“ за политически цели и нападки, защото това няма да доведе до положителен резултат за българските земеделски производители, които не спряха своята работа дори през трудните месеци на извънредното положение.

Предстоят ни важни месеци, свързани с новия програмен период, и важни преговори за бъдещата Обща селскостопанска политика (ОСП). Нужно е обединение и единомислие в посока развитието на България като успешна аграрна страна.“

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Танева: Няма как да скрием проверките от ЕК

Грудев: Три години без субсидии за фермери със заявени, но липсващи насаждения

Танева: Публикуваният запис е изваден от контекста на разговора