Механизмът за обратно начисляване на ДДС ще стартира от 1 януари 2014 г.  „Промяната на датата от 1 декември 2013 г. на 1 януари 2014 г. бе приета днес в пленарна зала при второто четене на Законопроекта на Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове“, заяви за Фермер.БГ Ангел Вукодинов, председател на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).


Вукодинов уточни, че промяната е била включена в преходните и заключителните разпоредби, което е обичайна парламентарна практика именно там да се правят корекции на членове в непряко свързани закони. Вукодинов допълни, че промяната е направена на базата на подписаното на 1 октомври споразумение между НАЗ, МЗХ и МФ.

 

"Има още една промяна, която очакваме - това е искането на НАЗ срокът на действие на механизма за обратно начисляване на ДДС да е 2 г. с опция за удължаване до 2018 г., но едва след анализ на ефективността на мярката", каза още Вукодинов. От НАЗ очакват промяната на срока на действие на механизма да мине в пленарна зала още през следващата седмица.

 

"Очакваме на Общото събрание на НАЗ в края на месеца да можем да съобщим на нашите членове, че промените са приети и са обнародвани в Държавен вестник", допълни Ангел Вукодинов.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!