Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) има единомислие по директните плащания 2015-2020 като цяло. Единно мнение обаче Асоциацията не можа да постигне след 5-часово заседание в четвъртък в Арбанаси по отношение на тавана на плащания – колко трябва да бъде и при какви условия.   

Не изразяваме подкрепа по точка 3 на Споразумението с останалите 29 организации за Таван на директните плащания, защото регионалните структури на НАЗ нямат единодушно мнение по въпроса, коментира пред Фермер.БГ Ангел Вукодинов, член на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Във вторник НАЗ ще участва в заседанието на Комисията по земеделие в НС, когато се очаква МЗХ да представи концепцията „и ще видим дали е искрено намерението на МЗХ да включи единната позиция на направителствения сектор в Концепцията“, коментира Вукодинов.

Фермер.БГ припомня, че председателят на НАЗ Румяна Ангелова подписа Споразумението с останалите 29 организации за директните плащания с особено мнение по точка 3 – Таван на субсидиите по СЕПП.



 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!