За поредна година ставаме свидетели на зачестили набези над земеделската продукция. Производителите се чувстват безсилни пред кражбите на собствеността и реколтата им. В тази връзка Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) призова за спазване на българското законодателство по отношение на опазването на имуществото и продукцията на българските производители.

 

Ракетна площадка окрадена, още докато се строи


НАЗ: Кражбите на земеделска продукция унищожават предприемаческата инициатива в селата, което води до обезлюдяването им.

Асоциацията припомня, че българският земеделски производител инвестира в селските райони, осигурява работни места, плаща данъците си към държавата и очаква ефективна защита на продукцията си.


От НАЗ добавиха, че се обединяват около каузата за намиране и прилагане на работещ модел за защита на частната собственост
Именно тази частна собственост, която е в основата на предприемачеството и пазарната икономика, трябва да бъде ефективно защитена.


„Призоваваме държавата да обедини своите усилия в лицето на нейните правозащитни и правораздавателни органи. Важен партньор в процеса на защита има и местната власт“, категорични са от НАЗ.