Вероятно Земеделското министерство ще удължи срока за подаване на заявления по Кампания за директни плащания 2015, но не трябва да забравяме, че всяко едно забавяне в приема на документи, ще забави и плащанията на по-късен етап. Това коментира пред Фермер.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Румяна Ангелова.
[news]
„Най-вече ще бъде засегната агроекологията. Знаете, че тя се изплаща до края на календарната година, а не са малко документите, които трябва да се обработят. Трябва да се правят кръстосани проверки, проверки на място, което отнема време“.
 
Още преди месец и половина Асоциацията на зърнопроизводителите е настояла пред Министерството на земеделието да се удължи срока за прием на заявления за директни плащания в Кампания 2015, каза Румяна Ангелова по повод изказването на зам.-министър Васил Грудев, че МЗХ ще се допита до бранша дали да удължи Кампания 2015. „Пуснали сме нашето искане МЗХ да поиска удължаване на срока за кампанията, защото очертаването върви много бавно и хората няма да успеят в срок. Самата система работи много бавно, всичко минава през интернет, сървърът се натоварва и хората чертаят буквално по цял ден. Бавят се обновяванията на правното основание и т.н., каза Ангелова и подчерта, че ръководството на НАЗ е призовало членовете си да не отлагат и възможно най-бързо да очертават площите.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!