Националната асоциация на зърнопроизводителите публикува опровержение на публикация на сайта на Министерството на енергетиката. 
 
 
Според нея по време на проведена среща на 20 октомври 2017 г., на която са присъствали представители на министерството на енергетиката, НАЗ, „Русгеоком БГ“ ЕАД и Министерството на околната среда и водите, е постигнато „съгласие регулярните срещи между тях („Русгеоком БГ“ АД и зърнопроизводителите – бел. ред.) да продължат, за да се разсее всякакво съмнение, че околната среда може да бъде замърсена от евентуален бъдещ добив на газ“.
 
НАЗ и „Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006“ (Генерал Тошево) категорично заявяват в свое съобщение, че обществеността е въведена в заблуждение чрез изопачена интерпретация на резултатите от проведените разговори. 
 
 
НАЗ и „Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006“ (Генерал Тошево) потвърждават, че ще продължат участието си в обществените обсъждания и че съгласие за продължаване на срещите с цел „да се разсее всякакво съмнение, че околната среда може да бъде замърсена от евентуален бъдещ добив на газ“ не е постигнато и не е било повод за проведената среща.
 
„Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006“, както и НАЗ, по време на цялата среща на 20 октомври 2017 г. и на всички проведени досега обществени дискусии поддържат своята позиция за прекратяване на инвестиционните намерения на „Русгеоком БГ“ ЕАД за добив на газ на територията на Община Генерал Тошево.