Международното изложение Агросалон, чийто организатор е Асоциацията „Росспецмаш“, обяви победителите и лауреатите на независимия Конкурс за иновационна земеделска техника 2020. За призовете се бореха 47 разработки от цял свят. Международно жури отличи най-добрите сред тях, информира асоциацията на официалния си сайт.

АРМПГБ прави виртуално месодайно изложение

Номинираните машини са оценени по няколко критерия: значение на иновацията за практиката, преимущества за икономиката на предприятието и баланс на трудовите ресурси, повишаване на ефективността и подобряване на екологическата ситуация, опазване на природните ресурси и повишаване на плодородието на почвата и др.
С медали бяха отличени 19 нови машини, 5 от които завоюваха злато, а 14 – сребро.

Златни медали грабнаха разработки на компаниите "Ростсельмаш", Amazone, CLAAS, RAUCH и Väderstad. На завода за комбайни "Ростсельмаш" бе връчен златен медал за разработване на система за нощно виждане, позволяваща да се увеличи работната скорост и производителността.

Компанията Amazone получи най-голямото отличие в конкурса за внедряване и използване на сеялката Precea 4500 с прецизна технология, управление на дозирането на торовете FeriSpot и контрол на сеитбата със SmartControl.

Златният медал на CLAAS е за системата CEMOS AUTOMATIC, която използва изкуствен интелект за настройката на зърнокомбайн. Пневматичната пръскачка на торове AERO GT със система за дозиране MultiRate донесе на RAUCH златно отличие. С нея земеделските производители пестят от скъпоструващи торове.

Системата за дозиране на семената Seed Eye, разработена от компанията Väderstad, получи злато за постигане на съвършена прецизност в процеса на сеене.

Сред 14-те отличили се иновации, завоювали сребро са:

1. ООО "Пегас-Агро" – самоходна пръскачка "Туман 3“.
2. Ростсельмаш – система за автоуправление RSM Explorer Plus.
3. Amazone-Werke H.Dreyer GmbH & Co. KG - FDC 6000 с датчик за концентрация на активното вещество и система за телеметрия.
4. Amazone-Werke H.Dreyer GmbH & Co. KG - Пантера 4503 със система Amaselect Contour Control.
5. ООО "Воронежсельмаш" – зърносушилня Воронеж F13.
6. KRONE – палетна преса Premos 5000.
7. Ростсельмаш – иновационна безжична система RSM Soil Control.
8. Ростсельмаш - RSM Smart Tag.
9. Amazone-Werke H.Dreyer GmbH & Co. KG – технология Primera DMC 9001-2C ISOBUS-
10. Kverneland Group – система Kverneland Knock-on.
11. ООО "Кун Восток" - MERGE MAXX 950.
12. LEMKEN GmbH & Co KG - Koralin 9/840.
13. ООО "Клаас Восток" – инструмент за диференцирано внасяне на азотни торове  CLAAS CROP SENSOR.
14. Weidemann GmbH – телескопичен товарач Телескопический погрузчик Т7035.

Тържествената церемония по връчването на медалите и почетните дипломи ще се състои на 7 октомври в рамките на изложението Агросалон 2020.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Специализиран форум за агробизнес стартира в Добрич

Животновъдните изложения се завръщат

Изложението за агро-роботика минава онлайн