Италианските трактори Antonio Carrarо, предлагани в България от фирма СД Драганови печелят в последните години доверието на родните овощари и лозари. На селскостопанското изложение АГРА 2016 италианският производител, заедно с българския си партньор, представиха най-атрактивните и нови трактори.

 

Сред акцентите на АГРА беше серията T MAJOR – трактори, предназначени за работа както на равнини, така и за стръмни планински склонове, където сцепление, управление и размери са решаващи фактори:


Mоделът ТМ 5800 от новата серия T MAJOR е в мощностният диапазон до 50 к.с., с двигател YANMAR, със синхронизирана скоростна кутия и независим ВОМ. Подходящ е за малки лозови масиви, овощни градини и оранжерии, обясни пред Трактор.БГ Джузепе Кураня, eкспорт мениджър Antonio Carrarо. 




Новата аеродинамична визия, както и размерите на TМ 5800 са функционални и гарантират пъргавина в тесни пространства, между редовете на културите, по хълмове и в планините, като по този начин се оптимизират работните процедури и оперативното време.


Интересът на посетителите на АГРА беше привлечен и от финалиста за „Трактор на годината 2016” Antonio Carrarо модел TGF 10900 – най-професионалният трактор за овощарство в момента.



Джузепе Кутая обясни: Новият модел от серията TGF 100 е специализиран за овощни градини. Интересното при този модел е, че кабината е херметизирана, със серфикат категория 4 – което означава че въздухът вътре в кабината е с по-голямо налягане на пречистен въздух, което гарантира на оператора пълна изолация от вредните вещества - прах, аерозоли и пари от препарати за растителна защита. Тракторът е оборудван с двигател KUBOTA, с мощност от 100 к.с. Това е нашето топ предложение за овощарите в България!


Супер нископрофилните трактори с кабина Protector 100 е с височина от земята до върха само 1740 мм, като осигурява перфектна защита на водача, докато работи. Те са с автоматична климатична система, радио, задни и предни помощни светлини.

На АГРА 2016 Драганови представиха и последните новости от ZANON - водеща италианска компания в производството на шредери и мулчери за косене и раздробяване на треви и храсти, за обработка в лозя и овощни градини.


 

Симон Риналдин, експорт мениджър на Zanon Macchine Agricole представи по-подробно най-новия модел: Тази година сме щастливи да представим нов мулчер на пазара, който е подходящ за лозаро-овощарите в България. Той е изключително лесен за настройване и това се случва директно от кабината на трактора, улеснявайки максимално оператора. На щанда на Драганови показваме мулчер, който е оборудван с 4 вътрешни ножа и работна широчина от 1.70 метра, като тя може да бъде увеличена до 2.30 метра, защото ние от ZANON добре познаваме нуждите на фермерите и знаем, че това е много важно при различна широчина на междуредовите пространства.“

На АГРА 2016 фермерите имаха възможност да разгледат богатото портфолио от трактори KIOTI за българския пазар от 28 до 73 к.с. с възможност да бъде оборудван и с челен товарач.


На щанда също са показани мултифункционални мини челни товарачи на италианската компания MultiONE, чиито модели могат да се оборудват със 170 различни работни инвентара. Най новото при тях е от серията 9,5 която е с нас добрият капацитет на повдигане. Серията 9 предлага превъзходно качество и предлага всички предимства на компактен но мощен пакет.


MultiOne мини товарачи идват на конкурентни цени, без да жертват мощност и качество.

Драганови показаха и набиращите популярност у нас тежки горски мулчери на Ventura Испания.

 


Допълнителна информация за новите продукти Antonio Carrarо, ZANON, MULTIONE и VENTURA както и за пълното портфолио машини, можете да получите от официалния им вносител за България – СД Драганови.

 

 

СД Драганови
GSM: 0888 21 98 64
[email protected]
www.draganovi.bg