Най-голяма част от одобрените проекти по мярка 4,1 Инвестиции в земеделските стопанства по ПРСР след предварителния ранкинг (оценка) на приетите проекти са на кандидати от сектор Трайни насаждения. Това съобщи пред камерата на Фермер.БГ земеделският министър Десислава Танева след среща в Сливен с браншови организации от сектор Трайни насаждения от цялата страна. 
 
По време на срещата със земеделските стопани са обсъдени възможностите за промяна на критериите в правилата на прилагане на мярка 4,1 занапред, така че средствата, предвидени по мярката, да стигнат до по-голям брой земеделски производители. Министър Десислава Танева каза: „Мисля, че през месец август ще стигнем до консенсус с всички браншови организации, за да вклчим всички промени в готвената от нас първа нотификация за Програмата за развитие на селските райони“.
 
МЗХ планира натификацията да бъде изпратена към Европейската комисия в началото на месец септември. „Интересът по мярка 4,1 по ПРСР беше над 4 пъти по-голям отколкото е бюджетът. Въпреки че 80% от кандидатите по мярката ще останат недоволни, работим за това при следващия прием по 4.1 през 2016 г.  средствата да стигнат до по-голям брой земеделски производители. За мен това е много важно“, посочи министър Танева.
 
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!