Най-голямото тютюнево събитие в Източна Европа WT Europe ще стартира на 18-19 май 2022 в Интер Експо Център. Събитието започва в 10:00 ч.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?


То е домакин на голямо изложение на доставчици, съпътствано от конференция организирана от Европейска междубраншова организация (ELTI) в сферата на суровия тютюн в ЕС. Конференцията ще бъде приветствана от министъра на земеделието д-р Иван Иванов. 


Участието ще вземат много професионалисти в областта на тютюна от целия регион. 


WT Europe предлага основна мрежова платформа, тъй като тютюневата индустрията се събира, за да се ориентира във възможностите и предизвикателствата през 2022 г. и след това. Лектори и участници ще дебатират актуални теми за настоящото и стабилно бъдещо развитие на тютюневия сектор на европейско ниво.

Изложение на международни доставчици 

Посетителите ще могат да изпробват нови продукти и да видят най-новите иновации от международни доставчици. Изложените продукти ще включват селскостопанска техника; оборудване за обработка и опаковане; опаковъчни решения; инспекционно, тестово и лабораторно оборудване; и тютюневи изделия.

Двудневна програма на конференцията

Kонференцията включва внимателно разработена комбинация от основни сесии, панелни дискусии, технически презентации и сесии с въпроси и отговори.

Сесиите ще дебатират въпроси като актуализациите на пазара, развитие на регулациите, устойчивост, Общата селскостопанска политика на ЕС, въздействието на директивата на ЕС за пластмасата за еднократна употреба, въпроси на международната търговия и алтернативи за веригата за доставка на тютюн.


“Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 “ (НАТ-2010) входира писмо до министъра на земеделието д-р Иван Иванов за свикване на Консултативен съвет по тютюна най-късно до средата на месец юни. Основната причина е искане за осигуряване на помощ de minimis на регистрирани тютюнопроизводители за 2022 г.