Изба „Милещи Мичи” е вписана в книгата на рекордите на Гинес. Подземни коридори с дължина 200 километра са прокопани в пластове варовити скали на дълбочина между 35 и 80 метра и това я прави най-голямата изба в света.
 
Строежът е започнат пред 1969 г. от молдовската държавна винена компания „Милещи Мичи”, която е все още държавна. Използвани са стари галерии за добив на варовик, но са разширени и направени като улици.
 
Милещи Мичи се казва и селото, под което е построена грамадната изба към винпрома. Тунелите са пръснати на площ около 55 кв. км и стигат под земята до крайните квартали на град Кишинев, който е на 10-12 км от селото.
 
Някои от тунелите си имат имена като улици и булеварди, някои са кръстени на сортове  - алиготе, фетяска, мускат, каберне. Придвижването става с коли, работниците използват и велосипеди, за туристите предлагат турове пеш, по подбрани улици. Голяма част от подземията са заети за технологични нужди, тук се прави и винопроизводство.
 
В подземията температурата е постоянна, между 12 и 14 градуса, влажността 85-95%, идеални условия за отлежаване на вино.
Избата съхранява над 2 млн. бутилки вино, най-старите реколти са от началото – 1969 г. Част от подземията са заети и с бъчви с различни размери, главно от руски и украински дъб.