За момента на мястото му има пустош. Ще се намира в район Маслянинск, Новосибирска област. До 2020 г. собствениците на грандиозния проект имат намерение заводът да започне да функционира. Най-големият завод за сирене в Европа ще бъде построен на три етапа, като мощността му ще бъде 1150 тона на денонощие, пише  DairyNews.ru.

Поглед в бъдещето на млякото и месото

В него ще преработва млякото, което се произвежда в местни животновъдни комплекси (например от този в Пенковск – 3000 крави, и в Елбан – 6000 крави), и друга суровина.

Потребността от преработка на млякото в областта е много голяма, отбелязва губернаторът Андрей Травников. В момента значителна част от млякото и друга земеделска суровина се пренасочва към съседни региони.

Суровините ще се обработват по чуждестранни технологии.