Първият професионален форум за производство и реализация на плодове и зеленчуци ще се проведе в Стара Загора на 16 януари. Регистрациите са все още възможни на www.agroevents.eu.
 
Представители на най-големите търговски вериги у нас ще се включат в първия специализиран форум за производство на плодове и зеленчуци, InteliFresh. Освен с възможностите за сътрудничество с Metro, посетителите ще могат да се запознаят и с представители на Billa, Фантастико и T-Market, както и на много други търговци от страната, които търсят да осъществят директен контакт с производители.
 
Форумът ще предостави възможности и за експорт чрез големият холандски търговец Olympic Fruit Group и MORE Bio Fresh – компания със солидно присъствие на пазара на биопродукция в Румъния и Гърция. 
 
Провеждан с генералното спонсорство на Банка ДСК и с подкрепата на Metro Cash & Carry, както и на други фирми, сериозно ангажирани с дейността си в сектора на производството на плодове и зеленчуци, InteliFresh има амбицията да представи един по-различен, оптимистичен и строго професионален поглед върху този вид производство.
 
Фокусът ще е върху пазара и възможностите за реализация у нас и в чужбина с акцент върху стандартите и изискванията, които трябва да покрива продукцията. Ценен опит по отношение внедряването на международни стандарти за качество ще сподели Климент Петров от BulGap, а един от най-успешните производители и износители на плодове в България ще разкрие как е стъпил на някои от най-платежоспособните пазари в Европа.
 
 
InteliFresh ще обърне поглед и към производствения процес, и най-вече на безопасността на продуктите в процеса на тяхното производство и съхранение. Ето защо по време на събитието е отделен специален панел, посветен на производството на качествени продукти, в който участие ще вземат фирми като EkoDarpol, Panamin и Инч Фриго.
 
Присъстващите на форума ще имат възможност също така да се срещнат с BASF, Оптиком, Агроцентър Пловдив, BulGap, Net Ins Brokers, More Bio Commerce, Национална Борса и др.
 
Събитието е подкрепено от Съюза на дунавските овощари, Българска асоциация Биопродукти и Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция.
Регистрациите за участие са все още възможни на сайта на събитието www.agroevents.eu, където можете да откриете и актуална програма.