Прецизната почвообработка, сеитба, растителна защита и жътва са от ключово значение за успешното съвременно земеделие. Благодарение на навигационните системи , приложими в земеделието, стопаните прилагат все по-успешни решения за постигане на добри добиви. Навигационните системи на немския производител Muller Elektornik -  Track Guide, се оказват верен помощник на стопаните. В България брандът се предлага от Универсал НВГ, като системите за прецизно земеделие са достъпни не само за едрите, но и за средните и по-малките земеделски производители. 
 
По време на изложение БАТА Агро – Пролет, Универсал НВГ показа навигационни системи  Track Guide, които в момента са на промоционални цени.




Повече разказа пред Трактор.БГ Венцислав Георгиев, Управител на Универсал НВГ ООД: Можем да акцентираме именно на промоционалната цена, която имаме в момента на навигационните системи Track Guide 2 – 2 500 лв без ДДС и е доста атрактивна за голяма част от фермерите и особено за тези от тях, които обработват по-малки земеделски стопанства. Тази навигационна система позволява в последствие и надграждане към ISOBUS навигация. Това я прави съвместима с голяма част от марките инвентари, независимо от вида и производителя им. 
 
Интересът на фермерите по време на изложението беше привлечен и от Навигацията Track Guide 3, която поддържа множество приложения, които клиентът може да използва спрямо нуждите на стопанството си. 
 
 
Навигацията може да се използва за очертаване на полета в реални граници през  ИСАК. За целта е необходимо само да окрайчите вашето поле и да запаметите неговите граници на флаш памет. Периодично от компанията предоставят възможност за update на софтуера на Навигационната система.
 
Навигационната система Track Guide 3, която оборудвана с антена Smart 6 е подходяща за надграждане в последствие към автопилот система. Тя също в момента е на промоционална цена – 4 100 лв без ДДС, съобщи Венцислав Георгиев.

Виктор Кнаус, Продуктов мениджър на Muller Elektornik обобщи: Muller Track Guide III се предлага не само на промо цена, но в същото време и с безплатна Антена SMART 6L и може да бъде надградена до Автоматична система за управление, без да има нужда от закупуване на нов дисплей и да бъде използван при пръскане, торене или сеитба. Системата може да бъде използвана при всички ISOBUS машини и инвентар, независимо от марката и годината на производство.
 
 
Освен промоционалните цени на навигационните системи, при закупуване на автопилот система с RTK сигнал, фермерите могат да се възползват от безплатен сигнал RTK с точност 2 см за 1 година.
 
Допълнителна информация за продуктите за прецизно земeделие Muller Elektronik и промоционалните оферти можете да получите от Универсал НВГ ООД