Националният Демо Център за дигитални решения в земеделието на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ отваря вратите си за всички фермери, за които технологиите са бъдещето и искат да са в крак с него! На 25 април /вторник/ от 10.30 часа в Института по зеленчукови култури „Марица“ ще бъде даден официален старт на демонстрациите в технологично оборудваната "умна" оранжерия със система за прецизно напояване, хранене и климат контрол и над 300 сорта домати. Агри.БГ е част от цифровия иновационен хъб АгроХъб.БГ.

ПРОГРАМА 

В рамките на проекта AgroDigiRise по програма „Цифрова Европа“, ИЗК „Марица“ се преобразява изцяло. Посетителите ще могат да видят на място как работят технологиите, да се срещнат със специалисти и да развият дигиталните си умения с иновативни и интерактивни обучения. Още в деня на откриването на Националния Демо Център са подготвени серия от полезни уъркшопи на различна тематика, свързана със събирането на пространствени данни чрез дистанционни методи, картографиране на вегетацията и използване на резултатите за вземане на „умни решения“, както и рецепти за прецизно торене на домати, в зависимост от фазата на развитие на растенията и запасеността на почвата с хранителни вещества. 

За първи път партньорите в Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ ще демонстрират как всички заинтересовани страни ще получават безплатен достъп до най-новите дигитални решения в земеделието, експертни услуги, полезна и актуална информация, изграждане на партньорства, включително и международни, демонстрации и обучения. Специален панел от програмата на събитието ще бъде посветен на ключовите моменти от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България и практически насоки за ползване на инвестициите, предвидени в него.

Това ще бъде един различен ден с богата програма от демонстрации на технологии, уъркшопи, възможности и експертиза на най-високо ниво. Освен незаменими знания и умения за работата и бизнеса на фермерите, в деня на откриването на Националния Демо Център, от АгроХъб.БГ са подготвили и много изненади за своите гости.

Участието в събитието е безплатно, но с предварителна РЕГИСТРАЦИЯ, която може да се направи до 21 април 2023 г.