Консултативният съвет по тютюна към Министерството на земеделието, храните и горите трябва да се свика на заседание в периода между 11 и 22 март. За това настояха в писмо до министър Румен Порожанов от Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ–2010).
 
При определянето на тези дати Асоциацията взема предвид публикувания Индикативен график за извършване на плащания по схемите и мерките за директни плащания за Кампания 2018.
 
Тютюнопроизводителите настояват да се обсъди въпросът защо техният сектор е изключен от възможността да ползва сезонни работници с еднодневни договори. Затова те предлагат да се включи точка в дневния ред, „разрешаваща този дискриминационен спрямо бранша казус“, пише в писмото на НАТ–2010. 
 
Проектът за дневен ред на Консултативния съвет включва още анализ и резултати от изкупната кампания на тютюна от реколта 2018, мястото на тютюна в бъдещата Обща селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз след 2020 г. и ставките по Преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2018.