Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) отново бе одобрена по европейски проект. Проектът- „Предоставяне на информация и мерки за насърчаване промоцията на биологични продуктив Южна Корея, Норвегия и Швейцария“ е съвместен с гръцката асоциация Bionet West Hellas, съобщиха от асоциацията. 

Има тежко закъснение по Стратегичесикя план

Това е сериозна оценка за работата на БАБ и лично на нейния председател Албена Симеонова, която бе набедена, че е откраднала 9 млн. лв. по предишната
промоционална програма – „Go, get and eat organic“. Като се има предвид, че средствата не минават нито през сметката на преседателя, нито през сметката на Българска Асиоциация Биопродукти.

Европейският проект се изпълнява от така наречената по регламент прилагаща организация, която отговаря за всички дейности по проекта. Прилагащата организация по новия проект, одобрена и избрана от ЕК е гръцката компания Novacert ltd.

Проектът предвижда участия в изложения, кулинарни събития и срещи с търговци от горепосочените държави. Пожелаваме успех на нашите биопроизводители и нека намерят подобаващ пазар на чудесните български биопродукти.