Аграрният университет в Пловдив организира Национална кръгла маса, на която ще се обсъждат проблемите и перспективите на биологичното земеделие у нас. Срещата е планирана за 12 март, в ректората, от 13 ч., съобщи сайтът на университета.
 
 
Събитието се организира съвместно с Агробиоинститут – София, и  Научно-техническия съюз на специалистите от земеделието – София. 
 
Според работната програма експерт от Дирекция „Растениевъдство и биологично производство“ в Министерството на земеделието ще изнесе данни за актуалното състояние на биологичното земеделие у нас. В срещата ще участва и Стоилко Апостолов, управител на фондация „Биоселена“.
 
Доц. д-р Анна Карова от Аграрен университет ще обясни как промените в националното законодателство в областта на биологичното земеделие влияят върху процеса на сертификация
 
Албена Симеонова от Българска асоциация „Биопродукти“ ще коментира възможните рискове и последствия от законовите изменения за биологичните оператори.
 
Димо Димов от Сдружение за биологично пчеларство ще разгледа идеологията и перспективите за развитие в сектора. 
 
Ще се дискутират още опитът на Национална служба за съвети в земеделието в консултирането на биологичните производители, лабораторните изпитвания в биопроизводството и ролята на науката и образованието за развитието на биологичното земеделие у нас.
 
Желаещите да участват в срещата ще трябва да потвърдят присъствието си до 8 март с имейл до [email protected].