Докато гонили каналджии и нелегални мигранти, ченгетата от Свиленград се натъкнали кражба на трактор. Тракторът бил задигнат от нива край село свиленградското село Студена. Кражбата, станала на 28 август посред нощ.
 
 
Почти новата земеделска машина е извършвала обработка на площите през деня, а през нощта е била оставена заключена на нивата. Неин собственик е софийска фирма, чиято производствена база е в съседното село Левка, а в село Студена отглежда трайни насаждения. Когато на сутринта трактористът установил липсата на машината, не могъл да повярва на очите си. Веднага уведомил управителя, а той - полицията.
 
След три дни полицаите откриват трактора в стопанска постройка в Тополовград. Още тогава от районната прокуратура в Свиленград са образували досъдебно производство.
 
Според униформените, цитирани от dariknews.bg, тракторът бил задигнат заедно с прикачния инвентар - дискова брана. Крадците се опитали да го прекарат по планински път в Сакар през Вишеград, но попаднали на тесен участък. Принудили се да откачат и изоставят дисковата брана и да поемат за Тополовград през село Планиново. Частни видеокамери успели да заснемат два джипа, които ескортирали плячката.
 
За кражбата на трактора е задържан 41-годишен мъж от Свиленград с дълга история в криминалните прояви, посочват от полицията в Хасково. По неофициални данни крадецът е бившият съпруг на фолк певицата Емилия – Красимир Димов – Бойса, пише dariknews.bg.