Какви агротехнически и растителнозащитни мероприятия се правят в една сливова градина, ще бъде темата на практическа лекция в плевенското село Ралево. Домакин на 11 май ще бъде земеделският стопанин Генади Йорданов.

Не изпускайте приеми и плащания през месец май

Обучителният семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Института по земеделие в Кюстендил, е с начален час 11:30. За улеснение на участниците е планирана среща пред кметството на село Ралево 10 минути по-рано.
 
Ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с различните начини за поддържане на почвената повърхност в овощната градина, възможностите за зелено торене и др. Стопаните ще се запознаят и с растителнозащитните дейности, насочени към борбата с болести, неприятели и плевели при сливите.

Програма и покана за събитието може да видите ТУК.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за условията за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

За допълнителна информация и въпроси може да се свържете с Валя Вълова – координатор на териториалния офис на НССЗ в Плевен, на 0884 593 478 и [email protected]