Община Долна баня усвоява над 8,5 млн. лева по седем проекта, сключени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Това съобщи изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - РА д-р Лозана Василева в гр. Долна баня, където заедно с кмета Владимир Джамбазов откриха обновения храм „Успение на Пресвета Богородица“. 
 
Църквата в рилския град, както и дворното пространство към нея получиха изцяло нов вътрешен и външен облик благодарение на проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 година. В приветственото си слово д-р Василева подчерта, че реконструкцията на светата обител е реализирана по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от ПРСР и е на стойността 480 хил. лева. Благодарение на финансовата подкрепа на Европейския съюз миряните ще могат да посрещат християнските празници във възстановената църква, построена през 1870 година. 
 
Браницкият епископ Григорий, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и в съслужие със свещеници от столицата и Ихтиманска духовна околия, осветиха обновения храм. 
 
В процес на изпълнение е най-големият проект по Програмата за развитие на селските райони в общината. Той е за реконструкцията на местния стадион „Левски“, който предстои да се превърне в модерен спортен комплекс. Реализира се по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и е на стойност за близо 5,8 млн. лв., изтъкна д-р Василева.
 
В Община Долна баня вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на кметството. Реализирана е и инвестицията, свързана с реконструкцията на един важен за града архитектурен паметник на културата - Римската баня, каза още изпълнителният директор на ДФ "Земеделие". 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!