Над 700 са сключените договори с бенефициенти по мярка 6.1 Стартова помощ за млади земеделски стопани по Програмата за развитие на селските райони към момента. Това заяви на семинар на БАТА АГРО Пролет 2016 Владислав Цветанов от Дирекция Развитие на селските райони в Министерството на земеделието, предаде репортер на Фермер.БГ. 
 
Подписаните проекти са в рамките на бюджет около 35 млн. лева, уточни експертът. 938 проекта на млади фермери са в процес на обработка, уточни Владислав Цветанов.
 
Минималният брой точки, над който проектите по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" се одобряват, са 29, каза в отговор на Фермер.БГ Антон Аспарухов, директор на Дирекция Развитие на селските райони в МЗХ. 
 
"Обработват се проекти в рамките на 130 % от бюджета в рамките на приема по мярка 6.1. Гледа се с какъв брой точки е последното проектно предложение, което попада в рамките на бюджета. На практика всички заявления за подпомагане с този брой точки попадат в групата на заявленията за подпомагане, които на практика следва да бъдат одобрени. В зависимост от обявената черта – там, където е последното проектно предложение, ще влезе цялата група заявления, които имат равен брой точки с това последно заявление", обясни Владислав Цветанов.