Над 50 български млекопроизводители - говедовъди, биволовъди и овцевъди участват в общия европейски протест, организиран от Копа Коджека в Брюксел. Протестът е заради тежката ситуация, в която са поставени главно производителите на мляко, свинско месо, както и стопаните отглеждащи плодове и зеленчуци и се провежда в деня на Съвета на министрите по земеделие в ЕС. 


 
В протеста участват представители на: Националния съюз на говедовъдите в България; Национално браншово сдружение на млеко и месопроизводителите; Асоциацията на българските биволовъди; Регионална Животновъдна Асоциация – гр.Сливен; Асоциация на млекопроизводителите „Тракия милк”; Национална Овцевъдна Асоциация; Асоциация за развъждане порадата Лакон в България; Национална асоциация за развъждане на Синтетична популация българска млечна; Асоциация на животновъдите в Странджа.

Очаква се на днешното заседание на Съвета ЕК да обяви мерки за подкрепа на сектор Млякто в Европейския съюз. По-късно животновъдите ще се срещнат с представители на Копа Коджека. Евродепутатът Мария Габриел също ще участва в тази среща, уточни за Фермер.БГ Рангел Матански. 
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!