Над 250 фермери от цялата страна ще се съберат в събота, 13 декември на дискусия на тема „Перспективи за овцевъдството в България през новия програмен период“. Това съобщи за Фермер.БГ Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на синтетична порода Българска млечна (НАРСПБМ), организатор на събитието. 
 
В дискусията ще участват зам.-председателят на ПК по Земеделие в Народното събрание проф. Иван Станков, Симеон Кузманов – експерт от дирекция Директни плащания в МЗХ, директорът на ИАСРЖ проф. Васил Николов и зам.-председателя на Федерацията на овцевъдите и козевъдите в Румъния Джордже Люнгу.
 
По време на срещата ще бъде направена равносметка за изминалата тежка година за овцевъдите в страната. Експертите от МЗХ ще представят възможностите за овцевъдството в новия програмен период. Очаква се фермерите да се запознаят и с новите държавни помощи за сектора – какви ще са те и от кога ще се прилагат.
 
В рамките на срещата ще има презентации на представители от банковия сектор, консултанти по европрограми, биосертифициращи фирми, фирми за доилна техника и производител на мини мандри. 
 
Събитието ще се проведе в х-л Плиска, к.к. Златни Пясъци. 
 
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!