Осмото издание на един от най-опияняващите фестивали - „Дефиле на младото вино” ще се проведе в Пловдив. Събитието започва в петък, 24 ноември и ще продължи до неделя, 26 ноември. Посетителите на традиционното изложение ще могат да се насладят на рекорден брой български вина – над 200 вида от 32 водещи винопроизводители от цялата страна.
 
 
Поредица от дегустации, съпроводени с лекции, както и богата културна програма очакват всички присъстващи на форума.
 
Дегустациите ще се проведат в неповторимата атмосфера на 12 емблематични места в Стария град, сред които галерии, музеи и  ресторанти. 
 
За пръв път и само в рамките на „Дните на младото вино“ се организира винена дегустация на виното на пловдивските етноси – на 23 октомври, отново в Дома на етносите в Пловдив. Ценителите на бутикови и малко познати етно вина ще могат да дегустират специално подбрани реколти, характерни за специфични географски ширини на различните народности, свързани с историята на Пловдив.
 
Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента определен от дегустационната комисия, ще бъдат връчени по време на „Вечер на майсторите на виното”, която ще се състои на 26 ноември.