"Занаятчийска кухня Фермата" организира от 21 до 27 декември Фестивал на Местните Храни. Събитието ще се състои на улиците "Братя Пулиеви" и "Магура" в Капана. Коледното издание на фестивала ще събере продукцията на над 20 производителя от Пловдив и околните области, комбинирайки европейската и българската култура.
 
Събитието ще се проведе с подкрепата на Община Пловдив и Общинска фондация "Пловдив 2019". По време на третия по ред фермерски пазар в Капана пловдивчани ще имат удоволствието да опитат автентична празнична кухня, претворяваща българската традиция и тази на местната арменска, турска и македонска общности. На фермерския пазар посетителите ще могат да намерят сезонни плодове и зеленчуци, хлябове и пити с естествена закваска, фермерски млечни и месни продукти, мед,  сладка, лютеници и билки. За празничното настроение и атмосфера ще бъдат осигурени коледен пунш и греяно вино. 
 
На 21 декември от 16,00 часа ще бъде проведена работилница за месене на обредни хлябове. Специалисти от "Хлебна къща – Пловдив" ще представят символиката на Коледника - какво повелява традицията, как се прави коледната пита и как се четат знаците по нея.
 
Организаторът на фестивала "Занаятчийска кухня Фермата" е инициатор и на новата национална мрежа на малките местни производители на храни LocalFood.bg . Тя ще подпомага регистрацията на стартиращите предприемачи и достъпа им до пазара, ще ги обучава и ще ги съветва за възможностите. Новата мрежа също така ще насърчава развитието на иновативни модели на домашно производство на храни и ще прокарва политики за регламентирането им.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!