Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на свободни пасища, мери и ливади организира община Генерал Тошево за стопанската 2021-2022 г. На него ще се разиграят близо 13 500 дка в 38 населени места. Търгът е насрочен за 30 ноември от 9:00 ч., информират от кметството.  

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на служебния министър и екипа му?

До участие в тайното наддаване ще се допускат собственици на селскостопански животни и лица, които ще се задължат да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние. Началната тръжна цена за един декар зависи от категорията на ливадите. За пасища и мери от III категория наддаването ще започне от 9,55 лв./дка, за IV – от 8,98 лв./дка, за V – от 8,79 лв./дка. С най-ниска цена са парцелите от X категория – 6,21 лв./дка. Депозитът за участие в търга е 10 лв./дка и се внася в касата в административната сграда на община Ген. Тошево или по посочената на сайта на кметството банкова сметка.

Най-големи по размер пасища са обявени в селата Лозница, Росен, Балканци и Рогозина, съответно по 511 дка, 500 дка, 452 дка и 445 дка. Тези терени са от IV до VI категория. Всеки фермер, желаещ да участва в търга, може да огледа избраните от него мери и ливади в работно време. За да се включи в тайното наддаване, той трябва да има закупена тръжна документация, да е подал заявление за участие и да заплати депозита. Освен това трябва да подготви декларация за липса на задължения към НАП и ценова оферта за избраното от него пасище. 

Тръжната документация се закупува срещу 20 лв. до 12:00 ч. на 29.11.2021 г. в Центъра за услуги и информация в община Генерал Тошево.