Над 30 броя овце от породите Аваси, Асаф, Лакон и Черноглава плевенска овца, 20 кози - ББМ и Тогенбургска, биволи от порода Българска мурра, и над 30 говеда млечно и месодайно направление – черен и червен Холщайн, кафяво говедо, Джарсей, Абърдийн Ангус, Херефорд и Лимузин. Това са животните, които посетителите на второто издание на изложението „Фермер Експо Раковски“ 2018 ще могат да видят. 
 
 
Гостите на експото, което ще се проведе утре – 13 октомври, в град Раковски,  ще се любуват на няколко породи коне и Българско овчарско куче. 
 
„Посетителите на изложението ще имат възможност да се запознаят със селекционните постижения в развъждането на продуктивните породи животни в България.
 
 
Ще могат да  опитат фермерски продукти, да участват в конференция, представяща иновации от България и Европа и да се насладят на фолклор и кулинарни традиции от област Пловдив“, разказа в аванс Рангел Матански, управител на Фермерско мляко ООД и един от организаторите, наред с Институт за агростратегии и иновации, на събитието. 
 
Животновъдното изложение е отворено още от днес за най-нетърпеливите.