От истории за произхода на различни култури до фермерски съвети, подкастите са изобилен източник на полезна информация. В следващите редове сме подбрали няколко популярни чуждестранни канала, които може да слушате, стига да знаете английски език. Разбира се, ще се радваме да следите и подкаста на Agri.bg. Чрез него се стараем да ви поднасяме по увлекателен начин най-важните новини от седмицата и да ви подготвим за бъдещето.

Подкаст: Открихме как е модерно да се замазват очите на фермерите

Climate Cuisine

Този подкаст е с акцент върху устойчивите култури, които се използват в цял свят. Макар климатичните зони да изглеждат сходни, в тях зърното, зеленчуците и плодовете се отглеждат по различни начини.

Присъединете се към домакина Клариса Уей и отскочете до любопитни кътчета от света, научавайки повече за спанака, кактуса, бамбука и т.н.

Farm Small, Farm Smart

Всеки епизод на този ежедневен подкаст е с продължителност само четири минути. Домакинът Диего Футер говори с различни експерти за конкретни проблеми на фермерите в наши дни. Сред темите са - как да открием своята ниша, как да се справим с плевелите и как да правим пари със земеделие.

Farm Traveler

Този подкаст е посветен на темата “От фермата до трапезата”. Той проследява пътя на храната от нивата до потребителя.

The Female Farmer Project

Ако ви се слуша фермерски подкаст, в който централна тема са жените, заети в земеделието, препоръчваме ви този. В него се обсъждат предизвикателствата пред дамите в сектора - от общи проблеми до подобряване на почвеното здраве и маркетинг на продуктите. Домакинът на подкаста Одра Мулкерн често посещава гостите си в техните ферми и предава от мястото на събитието.

Gastropod

А може би предпочитате новини относно история, наука и нови изследвания в сферата на земеделието? Тогава домакините Синтия Грейбър и Никола Туили ще се постараят да задържат вниманието ви. Те не само повдигат актуални въпроси, свързани с фермерството, но и задълбават в историята.

We Drink & We Farm Things

Понякога имаме нужда просто да се посмеем! Заемете удобна позиция и се насладете на този подкаст. Той е комедиен и ще чуете много забавни ситуации от ежедневието на земеделеца.

Young Farmers Podcast

Млади фермери и обновяване на поколенията - това са теми, които живо вълнуват сектора. Този подкаст е насочен към новите попълнения във фермерските редици. В него се дават ценни съвети, тълкуват се политики и програми в помощ на начинаещите.


 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Преговорите за земеделие: Смяна на курса, но накъде?

Ще оправим ли БАБХ, ако я пратим на Луната?

Чакат ли вече фермерите новия министър или харесват работата на служебния?