Мини комбайн за тестване на зърно? Да, това е напълно реално и изключително удобно. 
 
 
Благодарение на Minibatt земеделците ще спестят време и излишни разходи от ненавременно вкарване на комбайните за жътва.
 
За какво служи комбайнът?
 
- разберете дали е време за старт на жътвата;
 
- да разберете глутена на зърното
 
- азотно съдържание;
 
- ниво на микотоксините;
 
- масленост при рапицата и др.
 
 
Комбайнът е един реален мини комбайн, който има възможност за регулиране както струята на вятъра, така и оборотите на овършаване. Minibatt е оборудван с четири различни контри, за четири различни видове култури, което е повече дори за един реален комбайн.
 
 
Зърното се събира в бурканче, където може да се види дали е на необходимата влажност за жътва. В последствие това бурканче може да се завие върху тестера за влажността на зърното и директно да даде резултат за влажността, температурата и хектолитъра на зърното, независимо дали става въпрос за пшеница, ечемик, рапица.
 
Най-голямото предимство на тази машина е че не е необходимо да разкарвате големия комбайн до полето напразно, за да видите че условията не са подходящи за жътва. С този комбайн, може да се отиде на нивата, да се изпробва дали влажността, хектолитъра и всичко останало е наред и тогава да се пристъпи към фактическата жътва.
 
Това прави комбайнът подходящ и за едрите фермери, особено за тези с разпокъсани землища, като така биха спестили разходи за гориво. Комбайнът се задвижва с презареждащи се батерии, които издържат 3 часа работа, което е напълно достатъчно за направата на нужните проби.