В понеделник (18 май) ще стане ясно дали срокът за кандидатстване по кампанията за директните плащания ще се удължи и с колко. Това съобщи пред Фермер.БГ председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Румяна Ангелова в Арбанаси, където ще се проведе заседание на Управителния съвет на Асоциацията. 
 
Много земеделци все още не са очертали заради проблеми в системата: Очертаването става много бавно, липсва правно основание, качено от Министерството. Системата действително не върви – явно защото постоянно се обновява и се отстраняват грешки. Вчера например, системата не работеше около 5 часа, което е почти един цял изгубен ден, коментира Ангелова. 
 
„Искрено се надяваме срокът да се удължи до 29 май, каквото е предложението и на заместник министър Васил Грудев, защото притеснението ни е да няма препятствия и спънки, да се направят и проверките, за да може до края на годината да се изплатят субсидиите по мярка Агроекология“, каза още председателят на НАЗ.

Фермер.БГ припомня, че на този етап срокът за подаване на заявления по Кампания 2015 без санкции е 15 май (петък), а крайният срок е 9 юни 2015 г. (с 1% санкция за всеки просрочен ден след 15 май 2015 г.)  
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!