Какви са последиците от продължителната суша в основните зърнопроизводителни райони на страната? Представители на бранша ще споделят тази седмица своите наблюдения пред властите. 

Министърът за пропадналите площи: Изчисляваме загубите при есенниците

Утре, 29 май 2020 г., Министерство на земеделието, храните и горите ще проведе Консултативен съвет по зърното чрез видео връзка, на който ще бъдат представени данни за състоянието на есенните посеви и резултатите от обследванията на засетите площи, съобщи Правителствената информационна служба.

След заседанието министърът на земеделието Десислава Танева и представители на бранша дадат брифинг в Министерския съвет, като началото е предвидено за 12:00 часа.

До 22 май служители на общинските служби по земеделие извършваха обследвания на площите с есенници, като специално проучваха въпроса какви са пораженията от сушата в Добруджа.

От заседанието на Консултативния съвет се очаква повече информация каква подкрепа могат да очакват земеделските производители в сектора, които са пострадали от неблагоприятните климатични условия.

Агри.БГ ще излъчи онлайн брифинга на министър Десислава Танева и на представителите на бранша след заседанието на Консултативния съвет.

 

ИЗПРАТЕТЕ НИ ВАША НОВИНА