На 8 май Порталът за обществени консултации към МС публикува за обществено обсъждане проект на Тарифата за Държавната профилаткична програма за 2014 г. Фермер.БГ публикува част от проектодоклада, както и проекта за Тарифа за определяне на цените, които се заплащат за изпълнението на мерките по Държавната профилактична програма (ДПП) и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните (ПНЛБЖ) за 2014 г.
 

[news]

Тарифата определя размера на цените, които следва да се заплащат на ветеринарни лекари, сключили договор и диагностичните лаборатории за изпълнението на мерките по държавната профилактична програма и програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2014 г. Тарифата определя стойността на услугите, които предоставят ветеринарните лекари.

 

След последвали коментари от страна на Български ветеринарен съюз по повод публикацията и след като проектът за постановление за Наредбата беше свален от Интернет страницата на Портала за обществени консултации, Фермер.БГ потърси коментар от Министерството на земеделието и храните. От пресцентъра на МЗХ информираха, че с писмо от 8 май от Българския ветеринарен съюз са поискали ново обсъждане на тарифите.

 

„В момента се изчистват детайли по Тарифата за Държавната профилактична програма за 2014 г. Води се дискусия по искане на областните структури на Българския ветеринарен съюз за прецизиране на Тарифата. До дни всички спорни моменти ще бъдат решени и проектодокументът ще бъде публикуван за обсъждане“, коментираха от пресцентъра на МЗХ.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!