Ще предложим горските сдружения и кооперации да бъдат допустим бенефициент по горските мерки от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на среща с представители на горовладелски кооперации, дърводобивни и дървопреработващи предприятия в град Чепеларе. Десислава Танева коментира, че предложението на бранша е добро и Министерството ще обсъди с Европейската комисия възможността да могат да кандидатстват по Програмата.
 
По време на срещата заместник-министър Георги Костов обяви, че цената на падналата иглолистна дървесина са огрев ще бъде намалена от 5 на 3 лева без ДДС. Това касае района на Южноцентралното държавно предприятие и ще влезе в сила от 1 октомври. „По този начин дървата ще бъдат запазени и за следващата година, защото ако останат в гората ще изгният“, коментира зам.-министърът.
 
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъства на официалното откриване на спортна площадка в село Оряховец, област Смолян, която е изградена по подхода Лидер на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Проектът е на стойност 190 хил. лева.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!