„Купи жива елхичка, помогни на дете!“ - с това мото Министерство на земеделието и храните стартира инициатива за закупуване на живи елхички. Това обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщиха от ведомството. Министър Танева уточни, че събраните средства от продажбата на коледни дръвчета ще бъдат дарени на Сдружение „Аутизъм Днес”. 
 
„Предвидени са 3 000 елхи, произведени от Държавните горски предприятия, като при необходимост ще бъдат предоставени и още. Пет лева от продажбата на всяко живо дърво ще отиде за подпомагане на обучението на специалисти от цялата страна за работа с деца с аутизъм“, посочи Танева. В кампанията се включва и Министерство на младежта и спорта.
 
Кампанията ще премине в 18 областни града, където могат да се намерят и закупят живите елхички. Продажбата на живи елхички ще започне от 10 до 15 декември. Цената на дръвчетата, които ще се продават в рамките на кампанията, ще е между 25 и 30 лева, в зависимост от характеристиките и вида на дръвчетата. Дръвчета ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора. 
 
В София дръвчетата от кампанията ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на Министерство на земеделието и храните в часовете от 14:00 до 19:00 часа. На 13-ти декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.
 

Информация за адресите на обектите, от които могат да бъдат закупени живи елхички от благотворителна кампания на МЗХ

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!