Една от новите мерки в регулиране пазара на мляко след приключване на квотния период ще бъде въвеждане на задължителни писмени договори между производителите и първите по веригата на изкупуване на мляко. Това заяви на среща с фермери в София Полина Марина от МЗХ, предаде репортер на Фермер.БГ.

 

По отношение на браншовите организации в сектор Мляко, от МЗХ са подготвили мерки, които да регулират междубраншвото им представяне. За признаване на такива браншови организации задължително трябва да присъстват и представители на млекопреработвателите предвиждат от МЗХ.

 

От МЗХ предвиждат удължаване на интервенционните мерки за масло от пастьоризирана сметана, както и за обезмасленото мляко на прах. Предвиждат се и финансови помощи за частно складиране за масло, сирена и обезмаслено мляко на прах.

 

Други мерки, които МЗХ удължава по отношение на млечния сектор е схемата за предлагане на мляко в училищата, за което следва да се изработят стратегии до 1-и Август 2015-а година. Друга мярка за сектор мляко, която ще бъде удължена е за възстановяванията при износ, както и за зашитени географски наименования и указания.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!