Министерството на земеделието и храните ще предложи три варианта за срока по подаване на заявления за директни плащания 2015, каза на Националния събор на овцевъдите министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде репортер на Фермер.БГ.
 
МЗХ изпраща писма до браншовите организации в сектор Земеделие, на които са представени три варианта за подаване на заявления – без удължаване на срока, с удължаване на срока с две седмици и удължаване на срока с 1 месец, което е максималният възможен срок. Представени са плюсовете и минусите на всяко едно предложение. По становището на браншовите организации, МЗХ ще вземе решение дали ще бъде удължен срокът. 
 
Танева каза обаче, че дори да се приеме удължаване на срока, то ще бъде по-кратко, а не максималният срок, предвид желанието на всички земеделски стопани, особено животновъдите, да си получат плащанията за глава животно в края на годината. Ако срокът се удължи с един месец, това ще бъде практически невъзможно, посочи Танева. 
 
Министър Десислава Танева припомни, че на този етап срокът за подаване на заявления по Кампания 2015 без санкции е 15 май. 

 

 

Аналитичен работен документ за периода на подаване на заявления за подпомагане за кампания 2015

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!