Министерството на земеделието и храните планира прием на проекти за напояване по мярка 4.1 Инвестиции в стопанствата по Програмата за развитие на селските райони. Това съобщи на фейсбук страницата си земеделският министър Десислава Танева след среща с над 200 земеделски производители от общините Гулянци и Кнежа, област Плевен. 
[news]

„Планираме през есента да отворим втори прием по мярка 4.1 за трайни насаждения, зеленчукопроизводство, както и за всички бенефициенти, които не можаха сега да кандидатстват за хидромелиоративни съоръжения по повод Доклада, който чакаме от Световната банка до 30 юни. След като го получим, съобразно него ще пуснем първата нотификация по Програмата за развитие за селските райони 2014-2020 за допустимост на инвестиции в такива съоръжения. До края на годината Министерството планира да отвори прием по мярка 4.2 за преработвателната промишленост. Следващият месец предстои да бъде отворена и мярка 6.1 за младите фермери.“, посочва Танева. 
 
По думите на министъра Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 върви по план и до месец се очаква нейното официално одобрение. Веднага след официалното одобрение на Програмата ще бъде обявен индикативният график за мерките, които се предвижда да бъдат отворени до средата на 2016 година.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!