Министерството на финансите заедно с Министерството на земеделието и храните проведоха ежегодния си футболен двубой, който дава началото на футболния сезон, съобщи Sportal.BG.

 

Тима на Министерството на финансите надделя над Министерството на земеделието и храните с 11:4.


Двубоя започна с бавно темпо. Отборът на МЗХ по-бързо се ориентира на терена и откри резултата след попадение на капитана си Мирослав Панков. Последваха още техни атаки, но защитата на МФ, ръководена от Захариев и Милев, не позволи натрупване на голова разлика. След краткото разколебаване футболистите на МФ уцелиха ритъма и играта им в атака започна да се получава. Резултатът беше обърнат след две попадения на Кирил Евтимов. Това подейства мотивиращо за съотборниците му, които в следващите минути предизвикаха истински смут в наказателното поле на опонентите– реализирани бяха още 3 гола, дело на Пеев, Атанасов и Евтимов. Така, при 5:1 в полза на МФ, завърши първата част.

 


Второто полувреме започна с ритъма от края на първото. След голове на Свиленов, Милев, Атанасов и Пеев светлинното табло показваше резултат 10:1 и то двадесетина минути преди края на срещата.Логичното отпускане в редиците на финансистите доведе до три гола на земеделците, реализирани чрез Асенов, Комитов и Панков. Точка на двубоя сложи голмайсторът на МФ Велин Пеев за резултат 11:4.


Реализатори за МФ: Велин Пеев – 4 гола, Кирил Евтимов - 3гола, Краси Атанасов – 2 гола, Ники Милев и Мартин Свиленов – 1 гол
Реализатори за МЗХ: Миро Панков – 2 гола, Боби Асенов и Митко Комитов - 1 гол