Няма и не съществува Регламент на Европейската комисия, който да забранява производството и продажбата на български зеленчуци, в това число и на розовия домат „Биволско сърце“.  Няма и съществуващ проект на Регламент, който да забранява това производство. Това съобщиха от Пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.
[news]
 
През май месец 2013 г. Европейската комисия предлага за обсъждане проект на Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно производството и предлагането на пазара на растителен репродуктивен материал. Същият е отхвърлен с огромно мнозинство от Европейския парламент на 11/03/2014 г. (650 гласа „против“ регламента и само 15 „за“). Проектът е оттеглен от Европейската комисия на 07/03/2015 г. Дори и в този проект на регламент не се съдържат разпоредби, които да забраняват достъпа до пазара на български зеленчуци, които са от семена, непреминали процедура за сертификация. Текст в проекта от 2013 г. изрично е посочвал, че не съществува забрана за размяна на семена между лица, които не спадат към професионална категория по отношение на извършване на дейности с посевен и посадъчен материал. В допълнение този проект на регламент е предвиждал облекчения за  непрофесионалните оператори. Също така документът е давал допълнителни облекчения на производителите на домат от сорта „Биволско сърце“. 
 
Проектът на регламент не в включен в Работната програма на Европейската комисия за 2016 г., като няма инициатива да бъде включен и за 2017 г.