Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков направи изненадващи проверки за хода на изкупната кампания за тютюна в населени места от Хасковска област, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

 

От 7 часа сутринта днес министърът заедно с кметове и тютюнопроизводители от региона обиколи селата Шишманово, Брягово, Надежден, Иваново, Върбово, Орешец и Малко Градище. Той лично провери изкупвателните пунктове, както и критериите за оценка на качеството на тютюна, използвани от представителите на фирмите- изкупвачи.

 

„Реших лично да проверя ситуацията в областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград. В едни села кампанията върви с пълна сила, като дори цените давани за килограм тютюн надхвърлят миналогодишните. В други населени места обаче, фирмите-изкупвачи все още нямат свои пунктове или не предлагат цените, които производителите очакват от тях“, заяви министър Греков.

 

Той бе категоричен, че държавата подкрепя тютюнопроизводителите и разчита на коректност от страна на фирмите- изкупвачи за успокояване на ситуацията по места и успешното завършване на кампанията по изкупуване на тютюна.

 

„Фирмите- изкупвачи трябва да са наясно. Тяхното отношение към тютюнопроизводителите е отношение към българската държава“, заяви министърът. Обиколката на министър Греков продължава и в следващите дни в регионите Кърджали, Смолян и Благоевград.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!