Министерството на земеделието и храните (МЗХ) изготви проект на постановление, с което се иска одобряване от Министерски съвет (МС) на допълнителни разходи по бюджета на МЗХ за 2014 г.

 

В проектодоклад на министъра на земеделието и храните Димитър Греков се мотивира искането на 1.4 млн. лв. за ремонт на сградата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

Според доклада разчетите са направени от трима независими експерти, а ремонтът ще позволи служителите на БАБХ да работят само в една сграда, с което, според министър Греков, ще се повиши качеството на дейноста на екипа на агенцията като цяло.

 

Предложеният проект на постановление предвижда да бъдат отпуснати и 300 000 лв. на Селскостопанска академия (ССА), които са предвидени по централния бюджет за 2014 г. “Силно ограниченият бюджет на МЗХ и съответно на ССА, доведе до
изключителни затруднения в дейностите по научно-приложни разработки в областта на планинското и полупланинското животновъдство.

 

Предвидените средства ще спомогнат за възстановяване на научноизследователската и консултантско-внедрителската дейност по това направление”, се посочва в доклада.

 

Проектът на Постановление и докладът от министъра на земеделието и храните са публикувани на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!