Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните започват Национална обучителна кампания за болестите по животните. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщиха от Земеделското министертсво. Тя допълни, че кампанията ще започне още тази седмица като ще стартира от пограничните райони, където рискът от разпространение на болести по селскостопанските животни е повишен. 
[news]

Танева подчерта, че кампанията се предприема и защото собствениците на животни не спазват ветеринарно-медицинското законодателство. „По време на информационната кампания служители на Областните дирекции по безопасност на храните ще разясняват на фермерите какви са задълженията им по отношение на отглеждането на животните. 
 
Целта е да представим и обясним подготвените промени в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, които целят да минимизират риска от болести и зарази, включително по хората, когато има установени болни животни“, обясни министър Танева. 
 
Кампанията ще стартира в сряда, 30 септември от 11:00 часа в град Средец, Oбласт Бургас и от 15:00 часа в град Елхово, Област Ямбол. 
 
Десислава Танева присъства на официалната церемония по откриването на новата академична учебна година в Лесотехническия университет, по време на която поздрави всички студенти и първокурсници за това, че са направили своя избор да завършат висшето си образование в България . „Лесотехническият университет е стратегически за Министерство на земеделието и храните, тъй като над 9 хил. души, завършили университета, са наши служители в Държавни горски предприятия , в Изпълнителна агенция по горите и в останали структури, чрез които се реализират политиките в областта на горското стопанство“, подчерта министърът. Тя призова студентите  да търсят иновациите и новото в науката и да се гордеят с националното горско богатство на страната.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!