Областните дирекции на МВР, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ГД „Гранична полиция“и местната власт се организират съвместно за опазване на селскостопанската реколта в активния летен сезон.


Планираните мерки имат за цел опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и осигуряване на пожарна безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата.


На базата на анализ и произтичащите от него изводи за дейността на МВР от миналата година, са предвидени поредица съвместни дейности за противодействие на престъпността и опазването на реда. Някои от тях  ще се осъществяват в координация с местната власт, с частните охранителни фирми по места и звената за самоохрана.


Предстоят срещи с кметовете, с председателите на земеделски кооперации, с управителите на фирми и земеделски производители за уточняване на конкретни стъпки в охраната на масивите и складовите бази за съхранение на прибраната продукция. При необходимост, засилено полицейско присъствие ще бъде осигурявано и в районите с обособени пунктове за изкупуване.


За превенция на пътни инциденти и спазването на ЗДвП ще се провеждат системни проверки на пътни превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция, както и засилен контрол от страна на пътните полицаи за контрол на превоза на товари и хора, наети за събиране на реколтата.


Планирани са проверки и специализирани операции съвместно с представители на различни държавни контролни органи.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!